Vad är en CV-mall?

Det är alltid nervöst när det är dags att söka jobb, ett av de första frågetecknen som brukar dyka upp är om ditt CV duger. För de som ska söka ett jobb för första gången kan det vara extra pirrigt att sammanställa sitt CV. Som tur är finns det många bra tips och råd att ta från dem som är experter på att utforma ett CV. Det är dessutom helt gratis på många internetsidor och det finns färdiga mallar att ladda hem.

Curriculum Vitae

Cv är en förkortning Curriculum Vitae, vilket är latin för livets lopp. Det är en blandning av dina meriter och attribut. Du skriver den för att det ska bli enkelt för din förhoppningsvis framtida chef att se vad du arbetat med under livet, vad dina största personliga tillgångar är och din personlighet. Det är genom denna personliga presentation som första sorteringen sker. Det är därför oerhört viktigt att den är skriven och spaltad med hög klass. En tråkig CV lockar ingen till en närmare titt, fastän du egentligen skulle passa som handen i handsken på arbetsplatsen. Därför kan det vara bra att ta hjälp för ett proffsigt utseende och använda sig av en CV-mall.

CV-mall

CV-mall

Det finns flera typer av en CV-mall. Det finns en standardiserad inom EU, EU-pass som togs i bruk redan 2004. De finns många olika mallar, men det är ofta uppbyggda på samma sätt och med samma kriterier som skall fyllas i. För att hitta bra mallar bör du använda dig av sidor på internet där jobbcoacher arbetar aktivt för att hjälpa så många som möjligt att få arbete. Där brukar de bästa CV-mallarna finnas. Mallarna finns där enbart för att underlätta för dig som är arbetssökande och de är helt gratis att använda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *