Plugga upp betyg vid sidan av jobbet effektivt och snabbt

Har du tagit studenten, jobbar och ska plugga upp betyg för att komma in på din drömutbildning? Att betala för en privatlärare kan vara en bra idé då man kan ta de genvägar som man inte annars kan ta. Man kan även få hjälp från en lärare som nyss tagit studenten och vet var lärarna kollar på när de sätter ens slutbetyg.

Betala för att spara pengar

Vad alla företagare vet så är ofta det bästa sättet att spara pengar att betala för en tjänst eller vara. Betalar du för läxhjälp sparar du in tid som du sedan kan lägga på ditt jobb istället. Ekvationen går ofta ihop och kostnaderna för läxhjälpen och de timmar man kan jobba extra kvittas mot varandra. Samtidigt får man tips inför prov, någon att bolla idéer med och som motiverar kommer spegla sig på all den tid du själv sitter efter. Det hjälper dig även till framtida ämnen.

Plugga upp betyg

Kostnader för läxhjälp efter rut

Standard i branschen ligger på mellan 400 och 500 kr per timme. Sedan efter rut-avdraget betalar du som kund mellan 200 och 250 kr per timme. Det har på så sätt blivit väldigt billigt att få hjälp med studierna samtidigt som lärarna blir bättre då mer pengar kan läggas på utbildning och inte bara överlevnad.

Att ta för mycket läxhjälp när man pluggar upp betyg

Jag  är övertygad om att läxhjälp är bra. Däremot är jag också övertygad om att allt har sin gräns. Tar man för mycket läxhjälp riskerar man att inte bli självständig. Men med ett par timmar i veckan får du som ska plugga upp betyg rum för diskussion som du inte annars får om du sitter och studerar helt själv. Antalet timmar där ”gränsen går” är däremot omöjligt att såga då jag hellre ser det som att fördelningen mellan eget arbete och studier med en privatlärare är det viktigaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *