Enkla teambuildingövningar

Det optimala vad gäller teambuildingövningar är självklart att göra saker så man får arbeta tillsammans. Man ska vinna som ett lag och förlora som ett lag för att bygga lagkänsla. Detta kan göras på en mängd olika sätt och nedan kommer jag att lista teambuildingövningar som är i stort sett gratis. De flesta övningar är roligast att göra i lag för att få fram tävlingskänslan. Dock är det viktigt att ni aldrig har samma lag, annars finns det risk att man lever kvar i dom här lagen på arbetet och kontoret även efter teambuildingaktiviteterna.

Stocken

Detta är en klassiker och allt ni behöver är en bänk, eller ännu hellre ett fallet träd som ni tävlar på. Ni delar sedan upp er i lag för att få tävlingskänslan, alternativt att ni kör alla i ett och tävlar mot er egen tid. Sedan säger ledaren att man ska ställa upp sig i bokstavsordning med avsikt på efternamn. Självklart får man inte hoppa ned på marken utan man ska försöka byta platser uppe på den här stocken. Detta är någonting som helt klart bättrar samarbetsförmågan i arbetslaget då man måste kommunicera och samarbeta för att lyckas.

Barnlekar

Barnasinnet finns kvart hos dig, det kan du vara så säker på. Nu är det nämligen dags att plocka fram det för nu är det barnlekar som gäller. Tävla, skratta och ha riktigt kul när ni kör olika barnlekar så som kull, burken, vinken, dunken, kurragömma och klassikern under hökens vingar kom.

Talangjakt

Att ta en halvdag på jobbet och anordna en talangjakt är någonting som kommer locka till väldigt många skratt. Man kommer både skratta med den som uppträder och oftast även åt den som uppträder. Ju mer man vågar bjuda på sig själv desto bättre kommer det hela att bli. Detta är ett bra sätt att våga släppa loss inför varandra och dra ned på den vanligtvis spända stämningen kollegor som inte känner varandra så bra emellan.

Lagsport

Det finns någonting som heter Korpen. Det är en organisation som anordnar seriespel i en rad olika lagsporter för de som inte vill binda sig till någon klubb. Ni betalar en liten summa varje säsong och så ordnar Korpen med domare, planer, bollar och så vidare. Detta är en aktivitet som sträcker sig under en längre period, vilket är oerhört bra då det ger ännu bättre resultat än annars.

Flotten

Denna aktivitet lämpar sig bäst på sommaren och kräver att man vågar få lite skit under naglarna. Den går ut på att man delar upp sig i ett x antal lag och ska med material man hittar i skogen försöka konstruera en så bra flotte som möjligt. Man har en viss tid på sig och sedan är målet att sjösätta den och testa hur många personer den klara. Man börjar med att lasta på en skeppare för att sedan successivt öka och se vart gränsen går. När gränsen är nådd och skeppet bottnar kommer det bjudas på en hel del skratt. Men framförallt segerjubel från det segrande laget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *