Arbetskläder är inget man har för syns skull

Arbetskläder är inget man har för syns skull, tvärt om har faktiskt arbetskläderna ett viktigt syfte och det är att skydda arbetaren och främja hans rörelsefrihet eller göra det enklare att göra sitt jobb. Det kan handla om arbetskläder som är flamtåliga kläder som brandmännen har som skydd mot lågorna, det kan handla om läkarens rockar, handskar och munskydd eller byggarbetarens kraftiga arbetsbyxor som skyddar mot verktyg, spikar och andra vassa ting.

En del arbetskläder kommer i riktigt starka färger som orange eller lysande gult. Dessa kläder är avsedda att skydda en arbetare när han eller hon jobbar utomhus i mörkret och kallas därför varselkläder. Dessa arbetskläder är också försedda med kraftiga reflexer vilket gör att vägarbetaren eller byggarbetaren syns lång väg oavsett väder och tid på dygnet vilket minimerar risken att bli påkörd av bilar, lastbilar eller andra fordon. För den som arbetar mycket utomhus och särskilt under dygnets mörkare timmar är därför varselkläder ett utmärkt val av arbetskläder.

Arbetskläder

Arbetskläder med tryck och särskilt företagets logotyper på kallas profilkläder. Dessa kläder är perfekta att ha när man är ute och rör sig i samhället på arbetstid, och även på mässor och andra events. En del använder profilkläder som arbetskläder även till vardags – särskilt yrkesgrupper som säljare där profilkläderna är en viktig del av varumärkesbyggandet.

Profilkläder är också ett mycket bra sätt att skapa en känsla av sammanhållning inom företaget – något som alla anställda har gemensamt. För att anställda ska vilja bära profilkläderna är det bra om de håller en hög kvalitet, en god passform och om man får välja mellan olika modeller. När man beställer arbetskläder bör man inte bara titta på vilket kön den anställde har – många tjejer föredrar lite mer loose fit kläder som killkläder medan en del killar säkert föredrar lite tightare plagg som tjejmodellerna ofta har.  Om du har ansvaret över beställningen av arbets- och profilkläder bör du därför vara noga med att fråga din personal eller dina kollegor om vad de vill ha, beställ gärna provplagg och se till att ni hittar en lösning på arbetskläder och profilkläder som de anställda trivs med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *